onsdag 18. mars 2009

Mitt liv som hund

'











Kort sammendrag
Filmens hovedperson heter Ingemar, og er spilt av Anton Glanzelius. Han bor sammen med den eldre broren sin, og sin syke mor. Fordi moren er syk (men hun har det ikke like ille som romhunden Laika, som ble sendt ut i rommet uten mat) og trenger pause fra barna drar de til slektninger i sommerferien. Løpet av ferien spiller Ingemar fotball med det lokale lilleputtlaget og får seg mange nye venner, og minner for resten av livet.

Mer detaljert sammendrag
Historien finner sted i slutten av 50-årene, og i løpet av barndommen sin er Ingemar en rastløs gutt, med to spesielle venner; hunden sin og en jentevenn han praktisk talt er "kjæreste" med. Han kommer dog ikke så godt overens med den eldre broren sin, som bruker det meste av tiden sin på skøyerstreker mot han. Dette driver moren til vanvidd, og de blir da til slutt sendt vekk i sommerferien til onkelen sin som bor i Småland. Der er han med onkelen sin på jobb i et glassverk, der kommer han godt overens med en dame som modellerer naken, noe Ingemar får sansen får. Han er også med på lilleputtlaget i fotball, og der møter han en jente som i starten forkler seg som en gutt med kort hår, og bånd foran puppene. Etterhvert blir de to gode venner, og etterhvert kjæreste. Løpet av oppholdet kommer han borti en rekker underlige, og morsomme hendelser. Rett og slett en morsom film til tider.

Min mening om filmen
Jeg syns filmen var helt grei, noe ut av det vanlige. Den hadde et litt annerledes oppsett enn en tradisjonell film, noe som jeg hadde sansen for. Samtidig kjenner vi oss alle igjen i den nysgjerrige oppførselen til ungene som er helt i starten av tenårene. En film som til dels er verdt å se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar